Industry Industry

Blog Details

De ce să alegi debitarea cu laser pentru proiectele de fabricare a tablei

Tăierea cu laser este una dintre cele mai avansate tehnologii folosite în multe proiecte de fabricare a metalelor.

Atunci când alegeți un procedeu de tăiere pentru un proiect de fabricare a tablei, este important să luați în considerare capacitățile instrumentului pe care îl selectați, în concordanță cu nevoile proiectului dumneavoastră.

Achiziționarea unei mașini de tăiat cu laser este o investiție semnificativă, motiv pentru care acest echipament se găsește aproape exclusiv, în medii de fabricație progresivă.

Producătorii aleg adesea mașini de debitare cu laser, datorită aptitudinii lor de a face tăieri precise la viteze de neegalat, în comparație cu alte metode de tăiere a foilor metalice plate.

 

Top motive pentru a alege tăierea cu laser față de alte tehnici de fabricare a tablei

Există mai multe metode de prelucrare a tablei, însă metalul ia cea mai frumoasă formă prin debitarea cu laser, motivele fiind foarte bine întemeiate, după cum veți observa în lista ce urmează.

 

 

Automatizare, eficiență și viteză de neegalat

Procesul de tăiere cu laser este foarte precis, tăietorul fiind calibrat și poziționat automat, după necesitate. Laserele moderne oferă garanția că tabla este plasată drept și că mașina este programată să recalculeze poziția formei fabricate în consecință, continuând să optimizeze spațiul disponibil.

În funcție de tipul de metal, toleranțe, grosimea materialului și complexitatea specificațiilor, viteza laserului poate fi de 50 -170 (20-50 inci) de cm pe minut.

Formulele introduse în computer înseamnă că fiecare piesă și produs de serie este fabricat identic, ceea ce duce la mai puține defecte per lot.

Preț competitiv

Cheltuielile asociate tăierii cu laser sunt determinate de costurile forței de muncă, de operare și costurile utilajului.

Precum tăierea cu laser este un proces extrem de automatizat, costurile cu forța de muncă sunt minime în comparație cu mașinile acţionate manual, astfel încât nimeni nu trebuie să opereze aceste mașini atunci când sunt în funcțiune.

În plus, laserele nu se uzează în timp, așa cum se întâmplă în cazul altor unelte clasice de tăiere.

Așadar, nu este necesară schimbarea pieselor în mijlocul procesului de fabricație, ceea ce duce la o productivitate mai bună și timpi de livrare mai scurți, iar atunci când există întreruperi minime în procedeul de tăiere, costurile sunt mai mici, întreg procesul fiind mai rentabil în comparație cu alte tehnici de tăiere.

Precizie înaltă

Mașinile de tăiat cu laser prezintă caracteristici foarte fine.

Fasciculul îndreptat către tablă este complet concentrat pe un anumit punct, reușind astfel să creeze cu precizie margini și curbe netede, ascuțite și curate.

Această tehnică permite tăierea formelor complicate, foarte detaliate, inclusiv formarea găurilor și liniilor fine.

 

Versatilitate / Personalizări nelimitate

 

 

Calitatea fasciculului laser oferă versatilitate maximă și o gamă amplă de aplicaţii de tăiere a tablei de metal, indiferent de grosimea acesteia și complexitatea formei necesare.

Deoarece laserul în sine nu atinge niciodată piesa tăiată, materialele pot fi orientate în orice mod, ceea ce le permite să fie tăiate în orice formă dorită.

Tăierea cu laser permite astfel mai multă creativitate în procesele de dezvoltare a produselor, fără a fi necesar ca piesele să se conformeze capacităților tăietorului.

Proces de fabricație curat / Deformări minime

Având posibilitatea de a fi ajustat rapid și ușor, pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale pieței sau ale unui anumit produs, procesul de debitare cu laser este mai curat decât majoritatea opțiunilor de tăiere, deoarece necesită puțină curățare secundară, spre deloc.

Viteza de procesare, combinată cu precizia laserului, reduce șansele de deformare sau colmatare a tablei, asigurând potrivirea din prima a pieselor şi eliminând nevoia unor procese secundare, cum ar fi debavurarea.

Montan Expert SRL vă recomandăm cu încredere să alegeți tehnica de tăiere cu laser în fabricarea tablei. Contactați-ne astăzi pentru a vedea cum vă putem ajuta!

Leave A Comment

Cart

No products in the cart.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping